Om LARV

Luleå ARbetsmarknadsVecka - LARV

 

Luleå ARbetsmarknadsVecka (LARV) är en vecka fylld av näringslivskopplade evenemang som hålls årligen vid Luleå tekniska universitet (LTU). LARV har sedan 1983 arrangerats av Teknologkåren vid LTU och är ett projekt med syftet att hjälpa studenter att utveckla sin kontakt med näringslivet och förbereda dem för livet efter examen. Projektet har sedan dess start växt till att idag involvera 100 utställare, locka över 2000 studenter och ha en omsättning på ca 3 Mkr. Detta gör LARV till det mest omfattande projektet på LTU.

Som namnet LARV antyder så handlar projektet mest om att planera en vecka tillägnad åt studenters karriärutveckling. LARV inträffar vanligtvis under 4:e veckan i januari och erbjuder evenemang och aktiviteter som inspirerande seminarier, workshops, karriärcoaching samt individuella möten mellan studenter och utställare. Det största evenemanget som hålls under LARV är LARV-mässan. Denna mässa fungerar som en plattform för studenter och utställare att komma i kontakt och verkligen lära känna varandra. Mässan är ett dagsevenemang och avslutas med en stor bankett som varje deltagare och involverad student inbjuds att delta på.

Prep-week är en annan viktig del av projektet. Detta är en vecka som hålls ett par månader före mässveckan med avsikt att förbereda studenterna för LARV. Detta görs genom informativa seminarier om LARV, hur man presenterar sig för företag, hur man kommer igång med och använder LinkedIn, hur man skriver ett personligt brev och andra evenemang av liknande natur.

Är du en student som vill engagera dig eller en organisation som vill delta under LARV? Läs mer om vad LARV kan göra för dig som student eller din organisation här.

LARV-banketten

Varje år efter mässan så har vi firat mässan med en bankett! Alla som deltar på banketten har antingen deltagit som utställare eller så är det studenter som engagerat sig i LARV. För LARV-banketten 2024 är gällande klädkod mörk kostym eller motsvarande klädsel. 

LARV

Bild från tidigare bankett.